В събота големият Джанлуиджи Буфон ще изиграе последния си мач с екипа на "Ювентус". Вратарят даде специална пресконференция, на която обяви, че напуска "бианконерите" след 17 години вярна служба. 

"В събота ще изиграя последния си мач за "Ювентус". Да завърша това приключение с два трофея, с подкрепата на президента Аниели и на всички "бианконери" е наистина красиво. Моите принципи винаги са били честността, лоялността и борбата с лицемерието. Изпитвам силни емоции в този момент, но съм щастлив. Винаги давах всичко от себе си", сподели Буфон.

Очакваше се 40-годишният страж да спре с футбола след края на сезона. Той обаче не разкри какви са бъдещите му планове. 

"До преди 15 дни изглеждаше сигурно, че ще спра с футбола, но преди няколко дни получих няколко интересни предложения, както за роля на терена, така и извън него. В събота ще изиграя последния си мач с "Ювентус" и след това ще помисля спокойно два-три дена, но съм сигурен, че ще взема решението, което сърцето ми подсказва", допълни вратарят.

Световният шампион с Италия ще вдигне седмата си титла в Серия "А" след края на мача с "Верона". Срещата, която започва в 16 ч., и церемонията по награждаването ще бъдат излъчени пряко по RING.