Двама български състезатели се окичиха с бронзови медали от младежките олимпийски игри в Аржентина. 

Галя Шатова спечели отличието си във вдигането на тежести в категория до 63 кг. Тя започна с успех от 80 кг, после мина през 90 и не успя в третия си опит в изхвърлянето на 94. В изтласкването Шатова бе перфектна със 102, 106 и 111 кг и това ѝ осигури двубой 201 кг, достатъчен за бронза в крайното класиране на  категорията. Шампионка е Кумушкон Файзулаева от Узбекистан с 218 кг двубой, следвана от Типвара Чонтавин от Тайланд с 202 кг, само с един килограм повече от Шатова.

Снимка: БОК

В борбата Едмонд Назарян - синът на олимпийския шампион от Сидни Армен Назарян, спечели бронз в категория 45 кг. Българинът отстъпи на старта пред иранеца Амиреза Дехбозорджи с 1:3. Така персиецът взе реванш за загубата си от световното в Загреб през юли. При следващото излизане на тепиха европейският шампион за кадети бе безапелационен срещу египтянина Шабан Абдела Мохамед – 15:4. Борците са разпределени по групи и се борят всеки срещу всеки. В мача за бронза представителят на България бе неудържим срещу Арсланек Закирбайев от Узбекистан и така Едмонд спечели бронз за България. Шампион е иранецът Мохамадреза Дебозорджи, прекършил във финала еквадореца Джерами Пералта.

В отбори с представители на други страни, българите завоюваха два златни медала.

Кирил Кирилов в тандем с германката германката Ванеса Зийгер пребори конкуренцията на 10 м въздушен пистолет.

В отборния бадминтон Мария Делчева бе част от тим "Алфа", а групата триумфира след победи над тим "Омега" на финала.

Адриан Андреев се отказа от битката за бронзов медал на сингъл, но ще продължи да се бори за злато в двойка с Ринки Хиджиката от Австралия. Финалът е в неделя (14 октомври).