Британската тенисистка Наоми Броуди обмисля да започне работа в супермаркет, докато не премине кризата от COVID-19.

Световната номер 493 не е играла мачове от миналия октомври заради контузия в глезена. "Уимбълдън" бе отменен за първи път от края на Втората световна война, а сезонът в тениса няма да бъде подновен поне до 13 юли.

"Тенисът е индивидуален спорт, с който ние печелим парите си. Така че като не играем, не получаваме нищо. Толкова е просто", каза Броуди пред BBC Radio Manchester.

"Оглеждах се за работа в супермаркет, особено в началото, когато казваха, че имат нужда от персонал", добавя тя.

Броуди съобщи, че професионалните тенисисти все още не са получили никаква финансова помощ въпреки отменянето на турнирите заради коронавируса.

"Нито един играч няма да вземе пари, докато няма турнири. Познавам доста нископоставени тенисисти, които не печелят много от участията си в надпревари, нямат спестявания и се надяват да получат някаква финансова помощ".

"Малко облекчение е, че всички сме в едно и също положение. Държавата е под карантина. Ако нямаш корт в задния си двор, което е рядкост, нищо не може да бъде направено", добавя 30-годишната тенисистка, чието върхово класиране е номер 76 в световната ранглиста.

Наоми и по-малкият й брат Лиъм, който също е тенисист, станаха доброволци и помагат на хората в техния район с пазаруване на покупки или изпълняване на поръчки от аптеки.

bTV призовава: останете си вкъщи!