Приключенията на братята Кубрат и Тервел Пулеви в Танзания предизвикаха вълнение и коментари. Двамата пристигнаха в африканската страна по работа, но успяха да съчетаят пътуването и с екзотични удоволствия. 

След като Тервел постигна 16-та победа на професионалния боксов ринг над Викапита Мероро в Дар ес Салаам, той и брат му се отправиха към прочутия национален резерват "Серенгети". Около угасналия вулкан Нгоронгоро двамата се срещнаха с едни от най-красивите и най-опасни животни в света - лъвовете.

Преди дни Кобрата заяви, че иска да се бие с Края на животните, но по време на сафарито остана на безопасна дистанция от лъвиците, наобиколили джипа, с който групата се придвижваше. 

Компания на братята правеше промоутърът Ивайло Гоцев, съпругата му Мария и неговият колега - британецът Скот Фарел, който се е заел със задачата да възроди бокса в Африка, а популярността му да достигне тази през 70-те години на ХХ век, когато в днешна Демократична република Конго се състоя мачът между Мохамед Али и Джордж Форман.

Снимка: Facebook

За тази цел Фарел използва популярността на българските боксьори, които призоваха феновете "Посетете Танзания! Трябва да отидете там!".

Иначе от снимките става ясно, че групата се е забавлявала по време на сафарито. Високите температури в страната (около 30 градуса по Целзий) и голямата влажност накараха Пулеви да съблекат тениските си, докато похапват заедно с водачите си.

Снимка: Facebook

Победителят от преди дни Тервел пък преви "зайчета" на своите придружители по време на снимките.

Освен дивите животни, Пулеви се отбиха и при племето Масаи. Представителите ги посрещнаха с впечатляващи танци и им показаха част от своята култура.

Снимка: Facebook

За жалост приключението на Кубрат и Тервел в Танзания приключи и днес (4 февруари) двамата ще се завърнат в България, за да започнат подготовка за новите си мачове. Кобрата заяви пред bTV, че най-вероятно през май или юни отново ще се качи на ринга. За последно той се боксира срещу Антъни Джошуа за титлите в тежка категория през декември 2020 г., но загуби. 

Целта пред Тервел също е мач за световната титла, но в полутежка категория. Той се надява да се качи на ринга в сблъсък за пояса до края на 2022 г.