"Левски" има цели, които "сините" не са споделяли, но преследват. Това заяви нападателят на тима Валери Божинов преди потеглянето за зимния лагер в Хърватия. Според опитния футболист, "Левски" се нуждае от конкуренция на всеки пост, за да вдигне нивото.

"За мен е важно да има конкуренция във всеки един пост. Това ще е по-добре и за мен като нападател. Знам какво е "Левски". Колкото по-добри играчи дойдат в "Левски", ще вдигнем нивото. "Левски" има нужда от добри футболисти. Дано г-н Сираков заедно с треньора успеят да вземат играчи. Ние си имаме цели, не сме ги казали, но си ги знаем и искаме да ги изпълним", коментира бившият национал.

Снимка: Lap.bg

През настоящия сезон 34-годишният Божинов записа едва 3 мача с екипа на "сините" в първенството, като се отчете с една асистенция. Все още няма яснота дали опитният футболист попада в плановете на треньора Славиша Стоянович за пролетния дял от шампионата.

Ако остане, поне засега изглежда, че ще има по-малко конкуренция в офанзивен план, тъй като Паулиньо бе продаден, а съвсем скоро "Левски" ще се раздели и с Найджъл Робърта.

Снимка: Lap.bg

"Бяха тежки тренировки. Доста тичане имаше. Като отидем в Хърватия, ще започнем с топка и тактически занимания. Най-важното е, че всички сме живи и здрави, няма контузии. Чака ни дълъг път. Трябва да се подготвим много добре за предстоящия сезон. Знаехме, че треньорът няма да е тук. Живко Миланов и другите помощници са. Подходихме професионално. Поздравявам колегите, които дадоха максималното. Важно е да няма контузии и да тръгнем за лагера. Добре се чувствам.", заяви Божинов.

"Следвах програма, изпълних я. В процеса на тренировките добре се чувствах. Но лагерът е за това, да ни е тежко сега и да сме готови за мачовете. Аз бях всеки ден тук на "Герена". Дано да ми е по-леко на подготовката и да съм готов за мачовете."

Снимка: Lap.bg