Боряна Калейн е водач във временното класиране в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика. Другата българска представителка в индивидуалната надпревара - Катрин Тасева е пета.

Двете грации бяха част от поток "А", който се представи първи, а до края конкурентките не успяха да изместят Калейн от върха. Две гимнастички получиха по-добра оценка от Тасева в индивидуалната надпревара за днес (26 март).

Боряна Калейн допусна леки неточности в двете си съчетания. Тя беше оценена с 26,250 точки за представянето си с топка. За съчетанието с обръч Калейн получи 25,100 точки. Така с общ резултат 51,350 точки оглавява класирането.

Снимка: Lap.bg

Катрин Тасева допусна по-груби грешки. За съчетанието с топка тя беше оценена с 24,400 точки. С обръч пък получи само 22,950 точки. Общата ѝ оценка е 47,350 точки, което ѝ отрежда пето място в класирането преди представянето ѝ утре.

Снимка: Lap.bg

На втора позиция във временното класиране е представителката на Израел - европейската шампионка в многобоя от Киев 2020 Линой Ашрам. Тя заслужи 25,800 точки с обръч и 25,550 с топка. Общият ѝ резултат е 51,350 точки - колкото Калейн. Израелката обаче има по-ниска оценка за изпълнение.

Трета е Алина Харнаско от Беларус с обща оценка 49,900 точки (24,650 точки за съчетанието с обръч и 25,250 точки за съчетанието с топка)

Четвърта е нейната сънародничка Анастасия Салос, която също излезе на килима в последния поток "D". Тя получи 24,150 точки за своето представяне с топка и 24,650 за композицията с обръч. Това прави обща оценка от 48,800 точки. 

Снимка: Lap.bg

Утре (27 март) индивидуалните гимнастички трябва да представят съчетанията си с бухалки и лента. Общият сбор от оценките от четирите композиции ще определи шампионката в многобоя на Световната купа в София. 

Снимка: Lap.bg

По-късно днес (26 март) ансамблите ще представят първите си съчетания в многобоя. България ще бъде представена от момичетата на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

Гледайте утре Световната купа по художествена гимнастика в София от 9:30 ч. пряко по RING, на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg.

В неделя (28 март) ще ви покажем финалите на отделните уреди по bTV!