Боряна Калейн заема втората позиция във временното класиране в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Другата българска представителка - Катрин Тасева е трета. 

До края на деня предстои гимнастичките от поток "D" и поток "C" да изиграят съчетанията си с бухалки и лента, за да оформят крайното класиране. Не пропускайте да ги гледате пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg.

Калейн се представи на ниво, като допусна малки неточности в съчетанията си днес. Тя получи 25,450 точки за представянето си с бухалки и 21,450 точки за това с лента. Така общият ѝ резултат стана 98,250 точки.

Снимка: Lap.bg

На първо място в класирането е европейската шампионка в многобоя от Киев 2020 - Линой Ашрам от Израел. След като вчера в Боряна имаха еднакъв сбор от оценки, днес тя получи 25,750 точки за съчетанието с бухалки и 21,350 за лентата си, което направи общият ѝ резултат 98,450 точки.

На трето място във временното класиране е другата българка в индивидуалната надпревара - Катрин Тасева. След колебливото начало вчера, днес тя беше доста по-стабилна на килима. За съчетанието с бухалки получи 25,050, а за лента - 21,450. Общият ѝ резултат е 92,500 точки.

Шампионката в многобоя ще стане ясна след изиграването на съчетанията на всички момичета.

Снимка: Ладислав Цветков

След тях на килима в "Арена Армеец" ще излязат ансамблите, които ще представят композиции с обръчи и бухалки. Вчера (26 март) българките поведоха в класирането с рекордна оценка за петте си топки от 44,150 точки.

Не пропускайте нито едно от съчетанията от Световната купа по художествена гимнастика в София! Състезанието ще бъде излъчено пряко по RING, на платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg през трите дни! В неделя (28 март) може да гледате финалите на отделните уреди пряко и по bTV!