Боряна Калейн завърши на четвърто място в многобоя на Гран при турнира по художествена гимнастика в руската столица Москва. Българската грация събра сбор от 98.250 точки, след като днес получи оценки от 23.350 точки на лента и 26.500 точки на бухалки. Вчера тя бе оценена с 22.200 точки на топка и 26.200 точки на обръч. Така Калейн се класира за финалите на всичките четири уреда, който са в неделя.

Три представителки на домакините заеха местата на почетната стълбичка. Шампионка стана Дина Аверина със сбор от 109.000 точки, следвана от сестра си Арина Аверина със 107.600 точки и Лала Крамаренко със 104.450 точки. След Боряна Калейн са други две рускини - Анастасия Гузенкова и Екатерина Селезньова.

По регламент за Гран при се класират всички по реда на оценките, без значение бройките от държава, а във финалите участват по две гимнастички от страна. Точкуването и наградният фонд за Гран при обаче се дава само за финалите на уредите.

На съпътстващия турнир преди първото за годината състезание от веригата Гран при, ансамбълът за девойки спечели три сребърни медала. Момичетата на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова завършиха на второ място както в многобоя, както и във финалите с пет топки и с пет ленти.