Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че не иска правителството да има нищо общо с Българския футболен съюз, докато начело на централата е Борислав Михайлов. 

Той заяви, че не е доволен от имиджа, който се изгражда на страната, особено след расисткия скандал на мача България - Англия. Срещата завърши с победа за гостите с 6:0, а през първото полувреме беше прекъсната два пъти заради неприемливи скандирания от трибуните.

"За спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз, ние не се произнасяме. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава, заради група олигофрени или недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия... А и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които през годините ние във вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти, направихме, не искам по никакъв начин правителството, в лицето на спортното министерство, да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви Борисов след заседанието на Съвета по сигурността.

Министър-председателят коментира, че не разгромната загуба от Англия, която е най-резултатната в историята на тима като домакин, го е накарала да поиска оставката на Михайлов. Той е категоричен, че още днес трябва да започне ревизия в БФС.

"Имаше няколко олигофрени, които даваха хитлеристки знаци, фланелката "No respect", другата публика си беше прекрасна. Ние не коментираме изцепленията на английските фенове в София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Така че те да бъдат по-смирени, когато става въпрос за България. А и реакцията на държавата спрямо тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава. Не им се бъркам. Аз мога да забраня на моето правителство, което ръководя, в лицето на Красен Кралев, да прекрати всякакви дейности. Да, ревизията се прави в момента. Има една граница, която не ми е приятна... Не може държавата да е обвързана с поведението на един човек. Всички падат. Това не е страшно. Страшно е всичко друго, което се допуска в следствие на това", заяви още той.