Легендите на българския бокс Петър Лесов, Ангел Ангелов, Даниел Петров, Георги Стоименов, Цачо Андрейковски, Емил Чупренски изразиха оптимизъм, че Кубрат Пулев ще триумфира в двубоя срещу световния шампион Владимир Кличко.

"Всичко е възможно. Това е боксът. Мисля, че Кубрат ще сложи край на кариерата на Кличко. Българинът играе успешно и двата стила - може да отстъпва, може и да напада. Някой път прави грешката да се хвърля непредпазен. Преимуществото на Кличко е, че е по-остър, по-опитен боксьор. Стар вълк е, боец. Пулев трябва да търси много точни удари в главата и да е по-прибран в атака", заяви олимпийският шампион от Атланта 1996 Даниел Петров.

"И двамата са еднотипни боксьори. И двамата играят от дистанция. Но това е хубаво. Досега Кличко не съм го виждал да играе от средна и близка дистанция. Затова Кубрат Пулев трябва да търси средната дистанция, за да може да спечели", каза Петър Лесов, шампион от Олимпийските игри през 1980-а година.

"Най-важна е психическата устойчивост. Ще има тактическо надиграване. Стилът им е горе-долу еднакъв. Който не се подведе в първите 2-3 рунда по тактиката на противника, това ще бъде предпоставка за краен успех", заяви Ангел Ангелов, носител на сребърен медал от Олимпиадата през 1972-а година.