Докато пандемията от коронавирус сложи спирачка в колелото на спорта по цял свят, в Никарагуа се състоя боксова гала вечер с 8 двубоя. 

При това в залата присъстваха зрители. Цели 800! 

На фона на ситуацията в цял свят, това изглежда почти невероятно!

Всъщност в Никарагуа има регистрирани 12 случаи на заболели с коронавирус. Но това не спря организаторите. Те от своя страна взеха мерки за дезинфекция на залата и... самите боксьори.

Преди да се качи на ринга, всеки един от бойците премина през пунк за измерване на температурата. А след това буквално беше напръскан с дезинфектант между въжетата. Боксьорите няма как да носят маски по време на двубоите, така че организаторите решиха да не рискуват. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

2020 Boxing can you imagine if your favorite fighter has to be cleaned before a fight ? What’s your thoughts? #Boxeo #Boxing #COVID19

Публикация, споделена от TVBOXEO (@tvboxeo) на

Що се отнася до зрителите, те бяха разделени на разстояние от един метър в залата, която е с капацитет 8097 човека. 

Всеки един от 800-е присъстващи, в това число и деца, премина процедура за измерване на температурата, а след това беше напръскан с дезинфектант.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

This is Boxing This is 2020 @tvboxeo

Публикация, споделена от TVBOXEO (@tvboxeo) на

"Никарагуа е бедна страна. И боксьорите трябва да ядат. Не можем да ги затворим в къщите им. А и тук няма карантина.", заяви боксовият промоутър Рикардо Алварес.

bTV призовава: останете си вкъщи!