Министър-председателят Бойко Борисов разясни в официалния си профил във "Фейсбук" какви са причините за настояването му президентът на Българския футболен съюз да подаде оставка.

След загубата с 0:6 на националния отбор от Англия в София в среща от квалификациите за Евро 2020, министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че Борисов е настоял за оттеглянето на Михайлов, който е начело на БФС от 14 години.

"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия.", заяви Борисов.

Загубата с 0:6 от Англия е най-резултатното домакинско поражение на националния отбор. Мачът беше прекъснат два пъти през първото полувреме, след като от трибуните се чуваха расистки подмятания и скандирания. Заради тях България може да бъде наказана със солидна глоба и мач пред празни трибуни.