Спортният директор на "Локомотив" София Бойчо Величков е бил задържан от полицията и след това освободен под гаранция от 2000 лв. заради боя на трибуните на стадиона в квартал "Надежда" по време на мача срещу "Хебър" Пазарджик от Втора футболна лига.

При изравняването 3:3 гостите изразиха бурно радостта си, което доведе до словесни престрелки, а след това и до физическа саморазправа, при която пострада брата на президента на "Хебър".

Величков е с повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда, както и останалите четирима задържани, между които се смята, че е и синът му Кристиян.

"Отговорността за реда на мача и опазването на обществения ред носят отговорниците в клуба-организатор. Парадоксално е, че в случая на стадион "Локомотив" организаторът е и инициатор на инцидента. В 16:20 часа на 30-ти ноември има подаден сигнал на телефон 112. Веднага са пренасочени екипи, които отиват на място. Там са установени и пострадалите лица. Това са официалните лица от "Хебър", веднага е започнато да се работи с тях. Установени са петима лица. Призовани са две лица във Второ РПУ, другите трима са издирени и доведени в същото полицейско управление. На всички е наложена мярка задържане за 24 часа по Закона за МВР, след което материалите са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл. 131 от НК за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Направени са и съответните съдебно-медицински експертизи. Повдигати са обвинения на трима от лицата, доказана е тяхната съпричастност. Паричната гаранция на едното лице е в размер на 2000 лева, на другите привлечени лица е по 1000 лева", разкри главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов.

Според МВР инцидентът е можело да бъде предотвратен, ако стюардите и наетата охранителна фирма са били по-внимателни.

"Ако съществуват рискове за нарушаване на обществения ред и ние се намесваме. Що се отнася до т.нар. "стюарди" - те са били служители на охранителна фирма, които не се си свършили работата", категоричен е Иванов.