Белград стана свидетел на брутални сблъсъци между футболни привърженици. Часове преди 152-то дерби "Партизан" - "Цървена звезда" тази вечер, фенове на двата отбора отново стигнаха до физическа разправа.

От вътрешното министерство съобщиха, че инцидентът се е случил около 13 ч. Екшънът се разиграва на трамвайната спирка на оживен булевард. Според очевидци, с градския транспорт са пътували привържениците на "Партизан", а при пристигането на превозното средство ги е очаквала агитката на "червено-белите". 

На видеозаписа се вижда как един от феновете на "гробарите" е издърпан от трамвая, а след това е и жестоко пребит. Потърпевшият е оставен по средата на булеварда, докато покрай него преминават движещите се автомобили. След като се свестява, той сам се изправя и си тръгва. В момента се намира в болница, заради нанесените му травми.

Сръбските медии съобщават, че по-голямата част от замесените в мелето са задържани. Двубоят между "Партизан" и "Цървена звезда" е тази вечер от 19 ч. Най- вероятно българският нападател Валери Божинов ще започне като титуляр за "гробарите".