С арести и бой с фенове на вечния враг "Партизан" завършиха празненствата за спечелената 32-ра титла от страна на "Цървена звезда". Ръководството на футболния шампион на Сърбия реши да организира по-различно събитие за привържениците си, като им предостави възможност да се срещнат с любимците си на мястото, на което река Сава се влива в Дунав, под Бранковия мост. 

В късните часове обаче напрежението се покачи. Част от феновете на "Звазда" започнаха да вилнеят в ресторанти по крайбрежието, да чупят посуда и маси. Това доведе до намесата на полицията.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

На място за празненствата беше и министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, който е фен на "червено-белите", и началникът на полицейското управление в Белград - Веселин Милич. Двамата помогнаха на органите на реда да приберат част от феновете в ареста. Специалните части на сръбската полиция също пристигнаха в пълно бойно снаряжение като подкрeпление. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Според медиите в Сърбия преди да се намеси полицията, феновете на "Звезда" се сбили с представители на агитката на "Партизан".

След инцидента 130 души са били задържани пред две близки заведения на брега на реката, както и по съседните улици на града. Жандармерията е оказала първа помощ на един пострадал фен. Двама леко пострадали са били откарани в близката болница.

Празненствата на "Цървена звезда" в светлата част на деня минаха в добро настроение. Футболистите, начело с капитана и бивш вратар на "Лудогорец" Милан Борян, поздравиха присъстващите от лодки в реката. 

Феновете пък им отговориха с песни и димки, а край на празненствата преди инцидентите даде красива заря.