Президентът на БФС Боби Михайлов излезе с изявление в официциалния сайт на Футболния съюз, с което призова бившите си съотборници от националния отбор Любо Пенев, Данчо Лечков, Емо Костадинов и останалите да спрат с нападките, които си отправят през медиите в последните дни. Това е първо становище по скандала, който Любослав Пенев предизвика в предаването „120 минути”

Ето какво се казва в изявлението на Михайлов:

„Изминаха 10 дни от европейската квалификация на националния отбор с Малта. Равенството на практика лиши България от шансове за класиране на Евро 2016. Няма нищо по-нормално от това селекционерът на националния отбор да бъде освободен, след като във втора поредна квалификационна кампания не успява да постигне целите, които са му поставени.

Изговореното и написаното през последните 10 дни по този повод е недопустимо. Като президент на Българския футболен съюз категорично заявявам, че не приемам нито езика, нито аргументите, използвани в тази “дискусия”. Като капитан на този отбор най-официално призовавам всички свои съотборници от САЩ’94 да престанат да си говорят през медиите. Кажете си нещата в очите, както сме го правили неведнъж в съблекалнята навремето. Но се придържайте към футболните аргументи, а не към личните обиди и клюки. Защото отдавна вече не сме футболисти, ролята ни е съвсем друга. Като членове на Изпълнителния комитет, всички ние трябва да си казваме, каквото имаме да казваме, на заседания, а не през вестниците.

Преди три години старши-треньорът и неговият щаб бяха избрани с единодушно решение на членовете на Изпълкома. Сега са освободени отново единодушно поради липса на резултати. Това е част от футболното всекидневие, но не е повод за разправии по медиите. Европейската практика е друга. И докато аз съм президент на БФС, избран от конгрес, ще се придържам към нея”, пише Боби Михайлов в своето изявление.