Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, заяви, че не е получавал сигнал за натиск върху съдиите, въпреки че всеки от тях има телефонния му номер. 

Днес (8 юли) в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов и по негова инициатива се събраха собствениците на "Лудогорец" Георги Домусчиев, ЦСКА Гриша Ганчев и "Левски" Васил Божков. Темата на дискусията дни преди старта на първенството беше именно опита за натиск върху реферите и феърплея.

"Всички си обещаха, ако има такъв натиск върху съдиите, но досега няма доказан такъв. Видяхте какви хора имаше на тази среща - най-важните в държавата. Ако има такъв, те могат да вземат мерки. Или съдиите сами търсят този натиск. Аз също съм чувал такива неща. Но съм си дал телефона на всички и нито един съдия не ми се е обадил. Има компетентни органи, които да разследват, ако има такива сигнали", каза Михайлов.

Снимка: Ладислав Цветков

Той коментира и скандала, който се разрази преди дни. ЦСКА изпрати ултимативно писмо до БФС заради ТВ правата. Клубът обвини Кирил Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата телевизия, "Лудогорец", "Футбол Про Медия" и член на Изпълкома на футболната централа. 

"Според Комисията за защита на конкуренцията, няма конфликт на интереси за ТВ правата. Всичко е проверено и е по правилата. Стиснахме си ръцете за феърплей", коментира Михайлов.