Близнаците Георги и Валентин Братоеви, които Силвано Пранди извади от националния отбор по волейбол, не останаха равнодушни към слабото представяне на "лъвовете" на европейското първенство и отпадането на 1/8-финалите от Словения.

Братята реагираха с постове в социалните мрежи.

"Много моля да има възрастова граница за хората, които ръководят отбори, в какъвто и да било спорт! Доказано! След 70 деменцията засяга доста голям процент от хората!!!", написа Георги веднага, след като България загуби втория гейм от Словения.

Вероятно разпределителят визира селекционера Силвано Пранди, който на 13 ноември ще навърши 72 години. Малко по-късно постът на Георги Братоев бе премахнат от "Фейсбук".

След края на мача и Валентин Братоев изказа мнението си в социалните мрежи":

"Нека синтезирам мисълта си по-подробно, за да бъде по-добре разбрана. Никой от петимата освободени не си позволи да прави коментар за това, защо не сме там по време на състезанията, защото така е правилно, момчетата, които са там имаха нужда от спокойствие и да, ние помислихме и за тях, въпреки че ни нямаше. Освободиха ни от националния отбор, няма драма, за съжаление винаги идва някой по-добър от теб, кофти е, но когато е така... Пранди, който дойде в България 2009 година в моите очи се различава коренно от този, който е тук, уважавам го, защото той ми даде път във волейбола и съм му признателен, даде ми път, защото тогава си го заслужих, даром не ми е дал нищо!

Човекът, който дойде тази година, дори не дойде да ни каже защо ни освобождава, научихме го от преводача и тийм мениджър, а именно това, че другите момчета ни превъзхождат, което както казах вече, няма лошо (не летим в облаците, че сме най-добрите и без нас видиш ли няма волейбол в България, знаем си нивото). Но когато го кажеш е редно да се аргументираш! Защото казват, че сме чепати и аз и брат ми и Николай ..... и ако този човек бе излязъл да каже: "С тях не мога да работя, пречат ми и не се вписват в колектива", аз лично няма какво да кажа, той е треньорът той решава каква група ще гради, ама не да ми вика ти технически не ставаш, защото това не беше причината!

Така е, не перифразирайте казаното от мен или брат ми! Силвано е име, от близкото минало и аз дължа на него доста, но не на този Силвано, който бе начело на България 2019, на него не дължа нищо, не и на човек, който не можа да дойде да каже дори истината в очите на петима състезатели, които малко или много са си трошили кокалите 10 години, лишили са семействата си от тях, оперирали са се по Н-брой пъти. На него не дължа нищо!", пише Валентин Братоев.

Преди повече от два месеца Пранди освободи Георги Братоев, Валентин Братоев, Николай Николов и Николай Учиков от националния отбор на България.