Няма вечни и незаменими хора, заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV бившият национал Благой Георгиев във връзка с оставката на президента на БФС Борислав Михайлов.  

"Когато нещо не върви е нормално да се искат оставки. Боби е направил много за българския футбол и като играч, и като ръководител и това не трябва да се забравя", каза той.

"Толкова време нямахме база, дори само това да е направил, то е достатъчно", коментира Георгиев.

"Жал ми беше, но няма смисъл да бъдат плюти в момента играчите, защото на тях им е най-тежко", каза бившият национал по адрес на тежката загуба с 0:6 от англичаните.

"Да си оставиш душата и сърцето на терена - това не видях обаче."

Според него, вината за резултатите е обща, макар че на националния отбор се създават най-добрите условия. Той смята, че представянето на "лъвовете" зависи и от клубовете. В детските школи трябвало да има добри и научени треньори.

Относно расисткия скандал и изписаното по английските медии в последните два дни, той бе категоричен: "Не може да се обобщава и всички българи да се отъждествяват с група хора, които може би наистина са расисти. Може и тази провокация да е умишлена, но ако не е, това е пълна простащина", каза Георгиев.

Благой Георгиев все още не е решил дали да се завърне на футболния терен: "Още не мога да кажа нищо за себе си, колебая се, имам предложения от български клубове, като стане, ще кажа", добави той.