Бившият футболен национал Благой Георгиев опита да купи най-титулувания клуб в Северна Македония - "Вардар" Скопие, но не стигна до споразумение. Въпреки провала на сделката, с която 10-кратният шампион можеше да бъде спасен от фалит, бившият играч на "Славия" изрази надежда, че някой ден ще се сдобие с друг тим.

"Исках да купя "Вардар", страхотен клуб, но... Влязохме във фазата на преговори, но в крайна сметка не беше постигнато окончателно споразумение. Желанието ми не се сбъдна. Никога обаче не се знае, може би желанието ми ще се сбъдне с друг клуб ", каза Благой Георгиев, цитиран от северномакедонска медия.

"Вардар" все още се бори се оцеляване. Ръководството, назначено от Сергей Самсоненко, подаде оставка, а президентът Мирко Спасески и изпълнителният директор Самоил Симев публично заявиха, че вече нямат силата да се справят с клуба, който е натрупал дългове от около 2,4 милиона евро.

39-годишният Георгиев има 168 мача в "А" група и 45 гола. През 2005 г. премина под наем в испанския "Депортиво" Алавес, а след това в сръбския гранд "Цървена звезда". Игра и в Германия, преди да се озове в Русия, където завърши кариерата си.