Бившият полузащитник на "Левски" Нелцу Рошу заяви, че Делио Роси не е бил уважаван в съблекалнята на "сините", а треньорските му методи са били остарели. Пред румънското издание sport.ro футболистът, който вече е част от "Астра" Гюргево, посочи, че италианецът не е оценил качествата му и за това го е освободил.

"Привлече ме Николай Митов, който бе сменен след 5 кръга и дойде Делио Роси. Имахме добър отбор в "Левски", но нямахме треньор. Това е истината! Делио Роси има добра автобиография, защото е бил треньор на "Лацио", "Сампдория", "Дженоа", много италиански отбори, но бе слаб! Той не знаеше нищо, бе старомоден, не правеше правилните тренировки. Никой не го харесваше.", разкрива Рошу.

"Имахме играчи с кариера в Англия, играчи, които бяха на световното първенство. Българското първенство е по-слабо от румънското, но е трудно да се противопоставиш на "Лудогорец", добавя още той.

Рошу опроверга слуховете, че е бил изгонен от стадион "Георги Аспарухов", защото е имитирал Делио Роси.

"Глупости, няма нищо вярно в това. Истината е, че той не харесваше моя стил, не оценяваше моите качества. Ако ме беше хванал да го имитирам, щеше да ме глоби 15 хиляди евро и да млъкна.", каза той.

Самият Роси вече не е треньор на "сините". Той бе освободен, след като "Левски" не успя да прескочи първия квалификационен кръг на Лига Европа и отпадна от "Вадуц".