Бившият футболист на "Парма", "Нюкасъл" и националния отбор на Колумбия - Фаустино Асприля, предложи своята помощ по време на световната пандемия от коронавирус.

Само че той няма да дари средства и медицинско оборудване, нито ще бъде доброволец в близката болница. 50-годишният бивш нападател ще продава на промоционална цена... презервативи!

Всъщност се очаква скоро да настъпи криза и заради недостига на предпазни средства. Най-голямата компания за производство на презервативи - „Карекс Би Ейч Ди” от Малайзия (Над 3000 са регистрираните случаи на заразени с коронавирус в страната) трябва да затвори врати поне временно. Всеки пети презерватив в света се произвежда именно там.

Асприля обаче стартира същия бизнес през 2014 г. в родината си. 

Във видео в социалните мрежи той заяви, че е готов да помогне в борбата с този проблем и дори прави отстъпки.

"Тази карантина заради коронавируса не е хубаво нещо. Имам доста произведени презервативи от моята компания и искам хората да ми помогнат да ги използвам, защото... не мога да ги оползотворя всички сам! Имам 3 580 000 останали презервативи. Докато фабриката не заработи отново, няма как да произведем още. За това ви предлагам подарък - купуваш кутия с три презерватива, получаваш още една безплатно", рекламира бившият футболист.

bTV призовава: останете си вкъщи!