"Всичко е зад гърба ми, животът ми се преобърна и вече вървя по един много светъл път" - думите са на трикратната европейска шампионка и сребърна медалистка от световното първенство по борба през 2018 г. Биляна Дудова.

Усмихната, сияеща и уверена, че най-доброто в живота и кариерата ѝ предстои, тя застана пред камерата на bTV няколко месеца, след като нарани ръката си в състояние на афект. 

"Вече всичко е зад гърба ми, гледам в друга посока. Животът ми се преобърна в един много светъл път. Изключително съм щастлива. Видях кръга от хора около себе си - кои наистина са с мен и кои не. От тук нататък от мен се иска да тренирам. Моля се да бъда жива и здрава, Бог да е с мен и да успея да спечеля олимпийското злато от Токио 2020", каза тя.

Биляна вече се завърна на тепиха и е уверена, че си е направила изводите след инцидента.

"Трудните моменти са едно от нещата, след които може да видиш кой е до теб и кой не. Не само когато си на върха и всеки да дойде да те потупа по рамото и да каже "Браво! Ти си супер!", а когато си на дъното и си загубил, все едно си никой. Беше изключително трудно. Един от хората, които най-много ми помогна, е моята психоложка. Тя ме върна към живота, да имам още по-голяма мотивация, да имам още по-големи победи и постижения и съм изключително щастлива. Както виждате усмивката не слиза от лицето ми", разсъждава тя.

Това отношение се пренася и в спорта, където Дудова преследва голямата си мечта - медал от олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Снимка: БФБ

"Вече се чувствам малко пораснала, гледам на нещата от съвсем друга светлина. Преди месец, на световното първенство до 23 години, загубих първата си схватка и за пръв път през живота си го приех съвсем нормално, нямаше драми, защото винаги се разочаровам и се стремя към първо място. Този път приех грешките си. За мен беше едно голямо изпитание, победих себе си. Успях да се завърна в категорията си, успях да се завърна на тепиха за толкова кратък период, който имах. За мен това беше победа, въпреки че не успях да взема медал", казва тя и допълва кагеторично:

"Оттук нататък си преследвам целите и мечтите. Чувствам се много по-щастлива, много по-добре отпреди, много по-мотивирана. Гледам по съвсем друг начин на всичко и единственото, което съм искала през целия си живот е спокойствието и вече го имам. Няма кой да ме спре!"