Българският футболен съюз обяви, че билетите за плейофа за класиране на европейското първенство, преместено за 2021 г., между България и Унгария отново са в продажба. 

Срещата ще се изиграе на 8 октомври на стадион "Васил Левски". Пропуските са на цени от 10 (за страничните сектори) до 100 лв. (ВИП достъп).

Снимка: Lap.bg

Присъствието на хора на стадиона за важните мачове на селекцията на Георги Дерменджиев стана възможно, след като от УЕФА разрешиха по трибуните да присъстват зрители, като броят им не надхвърля 30% от капацитета на съоръжението. Всички те трябва да спазват дистанция по време на мача. Така на на живо на стадиона 4000 човека ще могат да гледат важния мач на "лъвовете". 

Част от билетите вече са продадени, тъй като мачът беше насрочен първоначално за 26 март, а след това неколкократно отлаган заради пандемията от коронавирус.

При победа срещу Унгария, националите ще играят срещу Румъния или Исландия. Победителят печели квота за европейското първенство.

Ето и цялото съобщение на БФС:

"След решението на Изпълкома на УЕФА за частично допускане на зрители на стадионите в международни мачове под егидата на централата, Българският футболен съюз информира привържениците, че билетите за полуфиналния плейоф между отборите на България и Унгария на 8 октомври от 21:45 ч. отново са в продажба.

Според регулациите на българските държавни власти, броят на местата, достъпни за публиката, е 4 000 (по хиляда души във всеки сектор), като от тази обща бройка са извадени вече закупените в началото на 2020 година билети. 

Билети ще могат да се закупуват онлайн тук, а по изискване на УЕФА, всички те ще бъдат персонализирани за съответния зрител. 

Българският футболен съюз уведомява обществеността, че незабавно след решението на ИК на УЕФА са направени всички постъпки до Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта с цел разрешаване използването на максимално допустимия от УЕФА капацитет на Националния стадион „Васил Левски“, а именно – 12 000 места. При евентуално положително решение от страна на държавните власти, БФС има готовност веднага да активира продажбата на допълнителни билети.


Цените на пропуските остават непроменени спрямо началните стойности:

Сектор А – 20 лв.

Сектор В – 15 лв.

Сектори Б и Г – 10 лв.

ВИП 1 категория – 100 лв.

ВИП 2 категория – 50 лв.

 

Българският футболен съюз изрично подчертава, че спазването на минималната дистанция и на противоепидемичните мерки в условията на COVID-19, носенето на предпазни маски през цялата продължителност на мача, както и спазването на конкретните места на трибуните, са абсолютно задължителни. При неспазване на протокола на УЕФА или разпоредбите на българските здравни власти, нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона.

Всеки зрител ще премине през процедура по измерване на телесната температура и ще има възможност да се дезинфекцира преди влизането във вътрешността на стадиона. Привържениците също така ще трябва да представят билет и документ за самоличност на входовете на „Васил Левски“.

Зрителите се призовават да заемат местата си възможно най-рано с цел предотвратяване на евентуални струпвания на контролно-пропускателните пунктове на и около стадиона. Вратите на Националния стадион ще бъдат отворени в 19:45 ч.

Притежателите на билети, закупени преди обявяването на извънредно положение в следствие пандемията от коронавирус, които не са презаверили билетите си спрямо новите изисквания на УЕФА в срок, ще могат да го направят на касите пред Националния стадион „Васил Левски“ в деня на мача. На касите ще бъдат пуснати в продажба и евентуални остатъчни количества непродадени места, които ще бъдат достъпни срещу задължително представяне на документ за самоличност.

В идните дни ще стартира продажбата и на билети за следващия домакински сблъсък на България – срещу Уелс на 14 октомври."