Нови неприятности за защитилия титлата си в Англия "Манчестър Сити"! След като УЕФА започна разследване на клуба заради съмнения в погазване на правилата за финансов феърплей, това са направили и от Висшата лига.

Говорител на първенството разкрива пред "Билд", че "Сити" ще бъде разследван за две провинения и трофеят от настоящия сезон може да му бъде отнет.

Едното е за манипулиране на спонсорски договори. В момента, по документи, "Сити" получава по 78 млн евро на година от националната авиокомпания на Обединените арабски емирства "Етихад". "Гражданите" са разследвани за това, че авиокомпанията плаща само 9.7 млн евро, а остатъка покрива собственикът на клуба - шейх Мансур, погазвайки правилата.

Второто провинение е свързано с неспазването на правилата за защита на непълнолетни футболисти при привличането им в академията на "гражданите".

"Билд" пише, че "Манчестър Сити" е заплашен не само от забрана на трансфери, но и отнемане на трофея през този сезон според член 29 в правилника на Висшата лига за финансовия феърплей.