България ще приеме Унгария в полуфиналния бараж за класиране на Евро 2020 на националния стадион "Васил Левски" в София, стана ясно от съобщение на официалния сайт на Българския футболен съюз.

В последните дни се заговори, че може да има промяна на домакинството заради липсата на инсталиран VAR, но от УЕФА са готови да се заемат с осигуряването на системата.

Ето какво написаха от БФС:

"В официално писмо до Българския футболен съюз ръководството на Европейската футболна централа потвърди готовността си да вземе всички необходими мерки, за да може националният стадион "Васил Левски" да бъде оборудван със системата VAR за предстоящите плейофи за Евро 2020. Лично отговорникът за видео асистент реферите към УЕФА Алесандро Ардуино увери, че няма да има абсолютно никакъв проблем модерната технология да бъде използвана за двубоя между България и Унгария на 26 март и подчерта, че въвеждането на VAR в баражите е отговорност на УЕФА. Той също така категорично отхвърли възможността полуфиналният сблъсък и евентуалният финал да не се играят на заявения за целта стадион "Васил Левски", пише в сайта на централата.