До края на август "Левски" ще подпише нов спонсорски договор с българска фирма. Това разкри в предаването "Тази сутрин" изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков.

В момента текат преговори, като и двете страни искат финализирането на контракта да е скоро. Баждеков обаче не пожела да разкрие подробности за фирмата, освен това, че има разностранна дейност.

Преди десетина дни Баждеков се завърна на поста изпълнителен директор на "Левски". Той наследи Павел Колев, който окончателно напусна след последната среща на Надзорния и Управителния съвет, проведена на стадион "Георги Аспарухов".

"Почти не съм се колебал, когато Управителният съвет единодушно ми предложи да поема длъжността. Бях готов да поема тази отговорност, тъй като "Левски" се нуждае от помощта на всеки", обясни той, като уточни, че се е съгласил да бъде изпълнителен директор до Общото събрание на "Левски" на 31 август.

Снимка: Lap.bg

Той отново припомни колко сериозна е финансовата криза на "Герена". 

"Парите от спонсорските договори към момента почти са усвоени. Най-големият ресурс, който помага в момента, са феновете. Независимо от голямата помощ, "Левски" трябва да има стратегия и програма, която да гарантира бъдещето на клуба", категоричен е Баждеков.

Той коментира и странната ситуация с британския бизнесмен Джоузеф Диксън, който искаше да придобие клуба, но в крайна сметка мажоритарният собственик Наско Сираков прекрати преговорите.

Снимка: Lap.bg

"За съжаление, когато клубът е изпаднал в такова положение и хората, които го управляват се опитват да направят всичко, за да го стабилизират, са принудени на компромиси и се допускат грешки. Важното е, че "Левски" не се подведе в тази посока", каза още той.

Гледайте във видеото цялото му гостуване в "Тази сутрин".