ЦСКА може да не бъде допуснат до участие в европейските клубни турнири дори и ако добие спортно право за това. Прогнозата е на заместник-изпълнителния директор на БФС Павел Колев.

Той категорично отрече в централата да е пристигнало писмо от УЕФА, чрез което още сега се забранява на "червените" да играят на континенталната сцена. Информацията бе публикувана в спортен всекидневник, а от "Българска армия" се заканиха да заведат дело срещу изданието.

"Лицензирането за европейските клубни турнири е в края на май. Докато УЕФА не разгледа документите на отборите, подали заявка, и не излезе със становище, няма как да твърдим нищо с категоричност", обясни Колев пред bTV.

На въпрос каква е личната му прогноза по казуса бившият журналист отговори, че не е изключено ЦСКА действително да не участва в Европа.

"Ако погледнем какво се случи миналата година с участието на "Литекс" в младежката Шампионска лига - клубът беше спрян, защото като "Литекс" заяви стадион "Българска армия" и червеното като основен цвят. Ако това е индикация, бихме могли да очакваме негативно становище на УЕФА за участието на ЦСКА. Това обаче е само моя догадка, какво ще стане - трудно е да се прогнозира."