Срещата между двата тима с името ЦСКА от плейофите за първата шестица в петък (7 май) ще се проведе по план, става ясно от съобщение на сайта на БФС.

В състава на домакините от ЦСКА 1948 има бум на заразени с коронавирус и по тази причина мачът срещу "Локомотив" Пловдив, който трябваше да се изиграе във вторник, бе отложен. 

Заради краткото време между двубоите и невъзможността за правенето на промени в календара, БФС реши да отхвърли молбата на ЦСКА 1948 за отлагането и на други срещи и в крайна сметка те трябва да се проведат по план.

Снимка: Lap.bg

"Във връзка с молбата на ФК ЦСКА 1948 за отлагане на планираните двубои на клуба от първенството на ППЛ поради бум на положителни тестове за COVID-19, ръководството на Българския футболен съюз държи да внeсе следните уточнения:

- По предложение на Медицинската комисия към БФС от 5 август 2020 г., съгласувано с държавните здравни власти, мач от професионалния ни футбол може да бъде отложен при над 10 доказано заразени с коронавирус играчи. Поради тази причина СТК взе предвид съображенията на ФК ЦСКА 1948 и отложи срещата с "Локомотив" Пловдив.

- Предвид сгъстената програма на ППЛ и насрочената дата за финал в турнира за Купа България, въз основа на изискванията на УЕФА за краен срок на завършване на шампионатите преди старта на европейското първенство по футбол и предстоящите ангажименти на българския национален отбор, както и с оглед спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете при формиране на крайното класиране в Първа лига, Спортно-техническата комисия към БФС няма възможност да уважи искането на ФК ЦСКА 1948 за отлагане и пренасрочване на останалите двубои на клуба и те ще се проведат по предварително обявената програма.", гласи съобщението на сайта на футболната централа.