Бъдещето на ЦСКА зависи от решение на Изпълкома дали ще приеме новото дружество на "червените" ФК ЦСКА като член на БФС. Това стана ясно след среща, която се състоя в Министерството на младежта и спорта. На нея присъстваха Министъра на спорта Красен Кралев, представителите на ЦСКА, в лицето на Пламен Марков и група запалянковци на червените, юристът Борислав Попов, в качеството си на представител на БФС.

След срещата, която продължи малко повече от час, единствен пред медиите говори Красен Кралев: "От ЦСКА внесоха искане да продължат участието си в първенството на "В" група чрез новото дружество ФК ЦСКА, с изпълнителен директор Пламен Марков. Причина за това е обстоятелството, че сегашното дружество е обявено в неплатежоспособност.

Разговорите преминаха в конструктивен и приятелски тон. Стигнахме до заключението, че има две стъпки, които трябва да бъдат направени. Първата е Пламен Марков да предостави документи за приемственост между старото и новото дружество, а след това тези документи да бъдат разгледани от правната комисия на БФС. Господин Марков каза, че има подготвени такива документи и още утре те ще бъдат предоставени. Втората стъпка е ЦСКА да внесе молба за членство в БФС, която молба трябва да бъде разгледана от Изпълкома. Надявам се до 1-2 седмици този процес да бъде задвижен."