Българският футболен съюз поздрави Емил Костадинов по случай 50-годишния му юбилей. От родната централа използваха официално си сайт, за да честитят на Екзекутора на петлите, като му пожелаха здраве, щастие и успехи.

Ето пълното съобщение на сайта на БФС:

"Великият Емил Костадинов празнува днес, 12 август, своя 50-ти рожден ден.

Екзекутора на петлите има 70 мача и 26 гола с националната фланелка. Костадинов е автор на едни от най-важните голове в историята на футбола ни, начело с незабравимия дубъл на стадион "Парк де Пренс" срещу Франция на 17 ноември 1993 г., който класира България за световното първенство в САЩ. Той е участник на две световни първенства (през 1994 в САЩ – бронзов медалист, играе в 7 мача и през 1998 във Франция – играе 3 мача и вкарва 1 гол) и на европейското първенство в Англия през 1996 г., играе в 2 мача.

По време на богатата си клубна кариера носи екипите на ЦСКА, "Порто", "Депортиво" Ла Коруня, "Байерн" Мюнхен, "Фенербахче" "Тигрес" и "Майнц", като постига забележителни професионални успехи. Костадинов е 3-кратен шампион на България с ЦСКА, 4-кратен носител на Купата на страната, 2-кратен шампион и 2-кратен носител на Купата на Португалия с "Порто".

Той е първият българин, вкарал гол във финал на европейски клубен турнир през сезон 1995/96, когато печели Купата на УЕФА с "Байерн". Футболист №1 на България за 1993 година.

Членовете на Изпълнителния комитет на БФС и всички служители на федерацията му пожелават здраве, щастие и успехи както в професионален, така и в личен план!".