"Нефтохимик" остана без професионален лиценз! До решението на Българския футболен съюз (БФС), оповествено днес, се стигна, след като бургаският клуб не спази финансовия феърплей и натрупа просрочени задължения към държавните институции и персонал.

Междувременно феновете на отбора от Втора лига реагираха с позиция, чрез която призоваха за оставки в община Бургас.

"На свое заседание Лицензионната комисия към Българския футболен съюз взе решение да бъде отнет лицензът на ПФК "Нефтохимик" Бургас 1962 за участие във ВПЛ през сезон 2021/2022 г. Решението, взето на 4 ноември 2021 г., е резултат от неспазване на финансовия феърплей и наличие на просрочени задължения към държавни институции и персонал."

"Преди началото на настоящия сезон ПФК "Нефтохимик" Бургас 1962 получи условен лиценз, подлежащ на ежемесечен мониторинг, условията по който не са спазени.
Решението влиза в сила, считано от днес.", се казва в съобщението на БФС.

“Малко повече от година, след като Община Бургас безпрецедентно подари на Анелия Златкова собствеността на най-успешния и обичан бургаски клуб, вчера, научихме от медиите, че последната е входирала писмо за връщане на акциите, поради невъзможност и нежелание да продължи финансирането на отбора. Днес пък излезе информацията, че БФС отнема професионалния лиценз на "Нефтохимик" заради неспазване на финансовия феърплей и наличие на просрочени задължения към държавни институции и персонал.", написаха привържениците на "шейховете".

"Каква изненада! Г-жо Златкова, не сме и очаквали друго от вас, защото, за разлика от Общината, ние проучихме вашия бизнес и минало, преди да получите отбора. Но, с вас няма да се занимаваме повече. Надяваме се, че ще ни освободите от присъствието си веднъж завинаги, като любезно ни оставите да забравим за вашето съществуване."

"Нефтохимик" е ценност на града, "Нефтохимик" е религия, която се изповядва от хиляди бургазлии! Преминавали сме през всичко, но никога не сме допускали отборът да бъде унищожен. Господа общинари, вярвате ли, че ще го допуснем и сега? Оставихме ви да подарите акциите на клуба на г-жа Златкова, защото се надявахме, че, все пак, не са толкова елементарни плановете ви да фалирате клуба чрез нея. За съжаление, отново не ни изненадахте, и ето, че сме в ситуацията, която обсъждаме в момента."

"А тя е следната: Поемете отговорност за действията си, като приемете обратно акциите от Златкова! Фалирането на отбора се случва в много по-голяма степен заради вас, отколкото заради нея. Едновременно с това, очакваме оставките на всички замесени с казуса от страна на общината - членовете на Спортната комисия, начело с нейния председател Йордан Георгиев, Андрей Рунчев и не на последно място – Димитър Николов."

"А на последно място: предупреждаваме Николай Тодоров да не си и помисля да се презентира повече или да прави нещо от името на привържениците на "Нефтохимик”.