Българския футболен съюз вярва, че предстоящото първенство ще бъде атрактивно, въпреки липсата на исторически отбори като ЦСКА и Локомотив София. От Централата пожелаха успех на всички участници в "А" и "Б група и заявиха готовност да бъдат пълноправен партньор на всеки един от клубовете.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

"В навечерието на новото първенство в "А" и "Б" професионалните ни групи, Българския футболен съюз пожелава успех на всички участници в него! На старта на сезон 2015-16, бихме искали отново да ви напомним, че Българския футболен съюз ще се стреми да бъде пълноправен партньор на всеки един от клубовете, като се надяваме взаимоотношенията ни, да се базират на коректността и почтените действия. Смятаме, че въпреки сложната икономическа ситуация в родния спорт, с общи усилия може да се справим с трудностите и да вървим в една посока за доброто на българския футбол.

Вярвяме, че въпреки отсъствието на исторически отбори от неговия състав, първенството ще бъде атрактивно и ще донесе незабравими емоции на привържениците на футболната игра.

Призоваваме за спазването на принципите на "феърплея" както по терените, така и по трибуните. Не на последно място искаме да напомним, че във футбола няма място за расизъм и изразяваме нулева толерантност към всички актове свързани с него.
 
Успех!"