Добри новини за мъжкия национален отбор по баскетбол от Сараево. Единствено тимът на България от всички участващи в евроквалификацията, няма нито един заразен в редиците си след първата задължителна ПСР проверка.

Във всяка една от останалите селекции - домакинът на турнира Босна и Херцеговина (2 души от щаба), Гърция (1 играч) и Латвия (1 играч), има позитивни за коронавирус, като те вече са изолирани и поставени под постоянни грижи от страна на организаторите.

Снимка: Lap.bg

Така, от общо 110 извършени проби в Сараево, положителните са 4. В четвъртък националите ще бъдат подложени на нови ПСР-и, а в петък избраниците на Росен Барчовски излизат срещу Босна и Херцеговина в първия си мач от квалификацията за първенството на Стария континент догодина. В неделя "лъвовете" ще мерят сили срещу Гърция.

"Благодарен съм на момчетата. Дотук показват желязна дисциплина, за да се опазим здрави. Постоянно си говорим и нещата са ясни: сега просто е време за мъже и за битка, каквато никога досега не сме водили в цялата история на българския баскетбол. Защото тази битка далеч не е само на терена. Не започва с първия, нито завършва с последния съдийски сигнал", коментира специално за bTV Барчовски.

Снимка: Lap.bg

Четирите отбора - България, Гърция, Латвия, Босна и Херцеговина са наставени при изключителни мерки за сигурност и безопасност в 5-звезден хотел в Сараево, изцяло изолирани от околния свят, без право да напускат хотела, следвайки страктно правилата на т. нар. bubble, който бе приложен за първи път от началото на пандемията в НБА.