Ръководството на "Берое" се похвали със спечеленото дело срещу Спас Делев във ФИФА. След неправомерното разтрогване на договора между двете страни българският национал бе изваден от футбола за 4 месеца. Въпреки това нападателят на полския "Погон" Шчечин има право да обжалва.

Ето какво пишат от "Берое" в съобщение на официалния си сайт:

"ПФК "Берое" официално обявява, че спечели заведеното дело във ФИФА за неправомерното напускане на футболиста Спас Делев. Задължително беше футболният клуб да защити своите интереси. Справедливостта възтържествува и отново доказахме, че можем да противодействаме на организираната схема за "кражба" на футболисти на "Берое".

Припомняме, че през 2015 г. по същата схема с участието на едно и също лице ни напускана футболистът Жуниор Мапуку. В този случай с предприетите действия също бяха защитени интересите на нашия клуб.

Всичко това ни амбицира още повече като клуб да защитаваме нашите права и интереси. Винаги сме го правили по честен и цивилизован начин. Щастливи сме, въпреки положените неимоверни усилия и трудности, защото успяхме да докажем, че противодействаме успешно на подобни схеми и се надяваме по този начин да помогнем и на други клубове, които биха могли да попаднат в тази ситуация", гласи съобщението на "заралии".