"Берое" се раздели с полузащитника Кохей Като по взаимно съгласие. Японецът имаше договор до м. май т.г., но изрази непоколебимото си желание да се завърне в своята родина и продължи кариера си там, за да бъде пред погледа на националния селекционер на участника в Световното първенство през това лято в Русия. Като бе привлечен през лятото на 2016 г. и за този период изигра 47 мача, в които реализира 1 гол.

Той изгуби мястото си в отбора след привличането на сърбина Марко Адамович. Като беше наказан за три мача през пролетния полусезон и това наклони везните за раздялата му с клуба.

Кохей Като е роден на 14 юни 1989 година във Вакаяма, Япония. Играе като полузащитник. Висок е 173 см и тежи 70 кг.

Юноша е на "Джеф Юнайтед" Ичихара Чиба. В юношеската си кариера играе и за студентския отбор на университета си "Ритсумейкан".

През 2012 година преминава в "Сакачипас" (Буенос Айрес, Аржентина). В края на сезона се завръща в Япония, където играе за "Мачида Зелвиа" (Токио). Там записва 29 мача. Забелязан е от европейски агенти и преминава в "Рудар" (Плевля, Черна гора). През сезон 2013/2014 записва 30 мача и вкарва 1 гол. В следващия сезон има 31 срещи и 7 попадения. Същия сезон става шампион на Черна гора.

През сезон 2015/2016 е привлечен от отбора от полската Екстракласа "Подбескидже" Белско-Бяла. Записва 35 мача и вкарва 1 гол.