"Берое" победи "Академик" Пловдив с 98:91 след късен обрат в отложен мач от група 2 на Балканската лига. Успехът е трети за старозагорци в престижния турнир, като те заемат четвъртото място във временното класиране. "Академик" продължава да бъде лидер, въпреки че допусна пето поражение за сезона.

Днес "Академик" водеше в дълги периоди от двубоя, но рухна в последната четвъртина и "Берое" се наложи. Заралии отново не можеха да разчитат на капитана Александър Янев, докато пловдивчани бяха без Васил Бачев, Неманя Бешович, Томислав Минков и Тони Гуджино. Именно късата пейка и натрупаната умора наклониха везните в полза на "Берое".

Над всички за домакините беше Николай Титков с 30 точки, а по 16 отбелязаха Николай Николов и Роберт Фрейманис. За "Академик" Обина Олека изигра силен мач и завърши с 30 точки, докато Антон Кук реализира 26.

В следващия кръг - на 2 февруари, "Берое" гостува на македонския ТФТ Скопие. "Академик" няма повече мачове в груповата фаза и я завършва с баланс от 5 победи и 5 загуби.