"Берое" и "Верея" завършиха наравно 0:0 в дербито на Стара Загора. Срещата от 1-я кръг започна с близо 30 минутно закъснение заради проблеми с осветлението на стадион "Берое". Символичните гости завършиха срещата с десет души, след като червен картон в 80-ата минута получи Мирослав Енчев.

Срещата стартира с атаки и към двете врати. В 7-ата минута хубав пробив на Здравко Илиев бе спрян от защитата на "Берое". В 11-ата минута Педро Еуженио потърси Фирцулеску в наказателното поле на "Верея", но Аргилашки се намеси отлично. "Верея" отговори с опит на Керкар да затрудни Душан Перниш. 

Един от най-активните на терена Драгош Фирцулеску първо в 16-ата минута пропусна да открие резултата от близо, а само шест по-късно след хубав пробив не намери вратата.

"Верея" имаше добрите възможности до края на полувремето. Валери Домовчийски пропусна отлична възможност в 31-ата минута. В самият край на първите 45 минути Здравко Илиев от добра позиция стреля над напречната греда.

След подновяването на играта "Берое" натисна своя противник. В 60-ата минута Павел Виданов с глава прати топката право в ръцете на Аргилашки. Отново вратаря на "Верея" блесна 11 минути след това. Тогава той излезе предвидливо, за да изпревари Ерик Почански.

Чак в 73-ата минута Георги Андонов можеше да вкара за "Верея", но ударът му от фаул срещна стената. 

В 80-ата минута "Верея" остана в намален състав. Мирослав Енчев получи втори жълт картон за симулация и респективно червен. Това даде импулс в играта на "Берое" и в 83-ата минута Педро Еуженио пропусна да открие резултата. 

В последната минута на мача дойде и най-интересното положение. Удар на Георги Динков с глава срещна напречната греда, а отбитата топка бе уловена от Аргилашки.