"Берое" и треньорът Димитър Димитров-Херо се разделиха по взаимно съгласие. Новината идва след поражението с 0:1 от "Царско село" у дома в среща от 25-ия кръг на Първа лига. Загубата бе трета поредна за заралии в шампионата. Преди това "Берое" отстъпи с 1:2 на "Етър" и 0:1 на "Арда".

"Неприятна поредна загуба за нашия отбор, не беше очаквана. Минимум равен ни трябваше. В крайна сметка ръководството заедно с г-н Димитров взехме решение да се разделим нормално. Ще търсим идеи и варианти още за мача с Монтана кой да води отбора. Съвсем нормални неща във футбола. На този етап за мача с "Монтана" ще има други треньори, които да водят отбора.", заяви спортният директор на "Берое" Валентин Грудев.

"Ще преценим дали ще има хора, които ще останат от досегашните треньори. Времето да мача с "Монтана" е кратко. Не сме подтогвени, не сме водили преговори с треньори, както излиза в пресата. Нормално се разделяме с Димитър Димитров. Ще имаме много кратко време да анализираме нещата. В крайна сметка ще се борим да останем в шестицата, това мога да кажа на този етап.", допълни Грудев.

"Берое" заема петото място във временното класиране с актив от 36 точки - 2 повече от седмия "Черно море" и се нуждае от успех в последния кръг от редовния сезон, за да си гарантира участие в първата шестица в плейофната фаза.