Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" - Димитър Бербатов се страхува, че "червените дяволи" може да заприличат на "Ливърпул" и да чакат доста дълго, за да спечелят отново титлата във Висшата лига. За последно мърсисайдци спечелиха титлата през сезон 1989/90 г.

"Манчестър Юнайтед" вече шест години не е печелил титлата на Англия. "Червените дяволи" сериозно отстъпват пред "Манчестър Сити", "Ливърпул" и дори "Тотнъм". В момента не виждам как "Юнайтед" ще станат шампиони. След това сезоните стават осем, девет, десет и много бързо попадаш в същото положение, в каквото е "Ливърпул" сега. Затова "Юнайтед" трябва да подкрепят Оле Гунар Солскяер и да му дадат свобода да купи нужните играчи и да продаде тези, които не иска.", каза българинът в интервю за "Дейли Мирър".

"Може би ще има някаква болка, особено финансова. Но Дейвид Мойс, Луис Ван Гаал и Жозе Моуриньо - всички те се провалиха в това да спечелят титлата и клубът придоби лошия навик да купува играчи без да знае дали те ще паснат в състава. Представяте ли си "Юнайтед" да не спечели титлата 29 години? Сигурно не, след като си спомните за успехите, които имаха доскоро. Но е възможно. Вижте какво се случи с "Ливърпул". Не са печелили титлата от 1990 г. За всеки фен на "Юнайтед" това е най-лошият кошмар", каза още Бербатов.