Бившият футболист и настоящ треньор на нападателите в "Етър" Велико Търново - Димитър Бербатов, приветства решението на новия национален селекционер Ясен Петров да извика за важните срещи от квалификациите за световното първенство през 2022 г. няколко дебютанти. 

"Лъвовете" ще бъдат домакини на Швейцария (25 март) и Италия (28 март), а след това ще гостуват Северна Ирландия на 31 март. Петров заложи на редица футболисти от младежкия тим, повика и нападателя Андрей Гълъбинов, а извън групата остави Божидар Краев.

"Националният селекционер повика своите избраници за предстоящите мачове с Италия, Швейцария и Северна Ирландия. Прави впечатление, че цели 10 футболисти нямат нито един мач за националния отбор! Чудесно и смело решение, за което аплодирам Ясен Петров! Трябва да имаш желанието, куража и амбицията да направиш някаква промяна. И това е чудесен старт. Разбира се, тези момчета трябва да разберат и да знаят, че е голяма отговорност да носиш фланелката на националния отбор! Наистина се надявам да оценят шанса, който им се дава, и да направят всичко възможно да оправдаят доверието. Дори и някои да не запишат участие в мачовете, не трябва да има отчаяние, а напротив - амбиция и упоритост да се докажеш и да покажеш, че имаш място в националния отбор! Успех!", написа Бербатов в своя блог.

Снимка: Lap.bg

Бившият нападател коментира също жребия и последните мачове от турнира за Купата на България. Един срещу друг в битка за място на финала ще застанат ЦСКА и "Лудогорец", както и "Арда" и "Славия". 

Бербатов не пропусна да отбележи факта, че "Левски" продължава да е без трофей от 2009 г. насам. Той отчете това като тревожна тенденция, отбелязвайки, че родният футбол има нужда от силни градове, като "сините" и ЦСКА.

"Очертават се интересни битки на полуфиналите за купата! Най-вече единият от тях, след който, за съжаление, или "Лудогорец", или ЦСКА няма да може да стигне до финала. И двата отбора разполагат с добри футболисти за нашите стандарти и се стараят да побеждават във всеки мач. 

Снимка: Lap.bg

А това е турнирен двубой, в който всичко е възможно.  Знаем, че и двата отбора се стремят и ще направят всичко необходимо, за да победят. Не само става въпрос само да стигнеш до финала за купата. Крайната победа в случая е и за его, за престиж, да покажеш превъзходство - че точно в този момент ти си по-добър от другия. Много пъти съм казвал, че винаги съм подкрепял така наречените аутсайдери, дори когато играех за "Манчестър Юнайтед". Затова се радвам че "Арда" стигне толкова далеч в надпреварата и може да напише истинска приказка. Никога не знаеш във футбола!

Отпадането на "Левски" добавя още болка и разочарование сред всички, които подкрепят отбора. Това беше шанс за трофей в този така труден период за клуба. Надявам се да има по-голямо обединение, дори след такива загуби, а не разединение, защото на българския футбол му трябва силен "Левски" и силен ЦСКА!"