Голмайстор №1 в историята на България - Димитър Бербатов, завършва футболното си приключение в Индия със скандал. На раздяла с "Керала Бластърс" нападателят критикува треньора Дейвид Джеймс.

Отборът на Бербо не успя да стигне до плейофите на индийската Суперлига, а Джеймс обяви, че ще говори с чуждестранните играчи да останат за турнира за Купата на страната. Българинът обаче е решил да се прибере у дома.

На профила си в „Инстаграм“ той публикува стори. В първата част от него Бербо поздравява българите за националния празник 3 март, а във втората разкрива за прибирането си. Именно там е и критиката към бившия национален вратар на Англия.

"Най-лошият, който се мисли за треньор. Най-лошите тактически съвети. Ритайте топката към гърдите на нападателите, след това те ще оправят. Кой, по дяволите, играе така? Сезонът свърши! Време е да се прибирам у дома", написа Бербатов към снимката.

Отговорът на съотборниците му не закъсня. Един от вече бившите играчи на "Керала" - канадецът Йън Хюм написа в "Туитър": "Мисъл на деня: Ако нямаш какво хубаво да кажеш, по-добре да замълчиш".

Привържениците на "Бластърс", сред които е и индийския футболен агент Балджит Рихал, също реагираха.

"Това е абсолютен срам! Тотална липса на уважение! Много непрофесионално от страна на Димитър Бербатов! Ако не си съгласен стреньора си, няма нужда да го изливаш по този начин в публичното пространство. "Керала Бластърс" и индийският футбол са по-добре без него! Добре, че се отървахме!, написа Рахал.