Голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов създаде своя марка дрехи. Брандът "DB9" ще произвежда артикули в силно ограничено количество.

Той представи проекта си във видеообръщение на английски в социалните мрежи.

"Преди редовно ме питахте: "Берба, мога ли да имам тениската ти, моля". Сега вече отговорът е: "Да, можете", написа бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" в профила си във "Фейсбук".

"Стартирам мой собствен бранд. Само с ексклузивни артикули, лимитирана серия. Може да отидете на моя сайт и да видите какво съм приготвил за вас. Може би повечето от вас знаят, че умея да рисувам и един ден си казах - защо да не се пробвам. Тези строго лимитирани стоки ще бъдат пускани от време на време, когато аз реша, че моментът е правилен", обяви Бербатов.

В онлайн магазина в сайта му има налични тениски с различен дизайн, суитшърт, шапки и гривни на фондацията му.

"Но изненадите не спират дотук. Към всеки закупен лимитиран продукт има специално послание. Какво е то, не мога да ви кажа. Всеки ще го открие сам. Единственото, което мога да спомена, е, че всеки ще има персонално съобщение от мен", добави Бербатов.

Той обяви, че заедно с неговата лична марка стартира и приложение за обединяването на фенове, спортни звезди и марки за спортна екипировка.