Част от футболистите на "Манчестър Юнайтед" ще са доволни да участват в Суперлигата, защото така ще се изправят срещу най-добрите", коментира Димитър Бербатов пред компания за залози. 

Въпреки това бившият нападател на "червените дяволи" е убеден, че крайният резултат от този турнир ще бъде "скучни мачове, които да те приспят". 

"Юнайтед" е сред шестте английски тима, подписали се под основаването на Суперлигата. Още с обявяването на новината за сформирането на надпреварата, тя бе широко разкритикувана, а феновете са недоволни и започнаха да протестират.

Снимка: Reuters

"На някои от футболистите ще им харесва, защото искат да се изправят срещу най-големите тимове, най-великите играчи. Но дали го искаме всяка седмица? Защото ще стане скучно, ще се познаваме толкова добре. Резултатът ще бъде скучни мачове", убеден е Бербатов.

Голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор смята, че дори "Реал" и "Барселона" няма да произведат четири вълнуващи мача помежду си.

"Понякога най-скучните мачове са между най-големите отбори в света. Накрая ще има скучни срещи, които ще те приспят".

Идеята на Суперлигата е да бъде конкурент на Шампионската лига. Президентът на новия турнир Флорентино Перес, който е и силният човек в "Реал" Мадрид, заяви, че няма никакъв интерес в реформирането на най-авторитетния клубен турнир.

От УЕФА обаче са категорични, че ще вземат всички мерки Суперлигата да не се състои, а санкциите за замесените отбори и техните футболисти ще бъдат сериозни.