Бившият футболист и настоящ кандидат за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, заяви в публикация в своя блог, че е търсил подкрепа от различни места за развитие във възходяща посока на българския футбол. 

По този начин той отговори на вицепрезидента на централата Йордан Лечков, който гостува в предаването "Тази сутрин" и апелира Бербатов да разкрие с кого е разговарял преди да обяви кандидатурата си.

"Къде съм ходил да търся подкрепа, както каза един "исполин" на управлението на футбола ни... Къде ли не! Още преди, когато бях активен футболист, когато съм ходил на посещение при клубове, фенове, футболните гилдии, винаги е ставало въпрос за състоянието на футбола ни! Казвали са ми проблемите си, споделяли са и винаги са ме питали какво смятам да направя по въпроса!? Най-вероятно водени от това, което казах в миналото, че искам да помогна на футбола ни, когато му дойде времето! Е, времето е тук. 

Снимка: Lap.bg

Ходил съм на срещи в УЕФА. Говорили сме за футбол, питал съм за мнението им за нашия футбол, дискутирали сме... 

Покрай фондацията ми в подкрепа на талантливи български деца съм се обръщал към държавни институции - Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, което е нещо съвсем нормално, когато имаш фондация и ти трябва конкретна подкрепа от държавата. Не съм искал финансова помощ, но каквото съм търсил, винаги съм го получавал, независимо кой е управлявал през годините. Защото с работата си сме се доказали, че сме изрядни и може да ни се вярва! (Виждате ли разликата тук?) За което аз и децата ни сме благодарни!

Както се вижда, където и да съм се появявал от гореспоменатите, винаги са ме питали за футбол... За моето мнение - как и кога нещата ще се подобрят! Разговаряли сме, обсъждали сме... Ако всичко това е равно на искане на подкрепа, така да е!

Винаги ще искам тази подкрепа от футболните гилдии в България - клубове, фенове, медии, държавата... Да подкрепят промяната! Защото е време! И защото сегашните ръководители изгубиха доверието на всички ни!", пише Бербатов.

Ден след като обяви кандидатурата си, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов оттегли оставката си, а от централата отмениха извънредния конгрес, насочен за 25 юни. Редовните избори за президент ще трябва да се проведат през февруари 2022 г. Бербатов е убеден, че за този период настоящото ръководство ще може да организира манипулиране на вота.

Снимка: Lap.bg

"Всъщност как държавата да иска да работи с този БФС, когато парите, дадени от нея за футбол, потъват и се изразходват непрозрачно!?

Как завършиха всички разследвания и защо след като уж всичко било наред, БФС се съгласи да връща пари на Министерството на спорта с решение на Изпълнителния комитет?