Рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов коментира в традиционната си колонка последните казуси в родния футбол. За пореден път бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" упрекна начина, по който се ръководи Българският футболен съюз.

Бербатов не подмина и абсурдната ситуацията с мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА, при който поради неявяване на домакините заради голям брой заразени с коронавирус играчи бе присъдена служебна победа на тима от "Българска армия". Впоследствие обаче Спортно-техническата комисия към БФС си промени мнението и насрочи нова дата за двубоя. 

Снимка: Lap.bg

Публикуваме коментара на Бербатов без редакторска намеса:

"И цитирам стенограмата на БФС от октомври 2019 г., извадена от Dsport:

Венци Стефанов: "Ако ме питате, направете така, колкото по-дълго да няма конгрес."

Йордан Лечков: "Аз съм на същото мнение."

Всичко друго - връщане на оставка след 550 дни, неотлагане на мач от Първа лига, при положение че има достатъчно болни хора и по разпоредбите трябва да се отложи, както се направи с друг подобен мач, служебни загуби, връщане на същия мач да се изиграе, изтриване на служебния резултат, опити да се променя първенството в движение, за да няма изпадащи... и още, и още - само доказва и потвърждава как се ръководи българският футбол. Грешно, некомпетентно, зависимо, хаотично! Но това по-горе доказва за пореден път моралното падение на част от тези хора! Какво по-голямо доказателство от това?! Да отлагат и отлагат колкото може повече! Затова призовавам журналистите по-скоро да извадят още от разговорите, записани на тези стенограми, за да се убеди всеки, който се интересува от футбол, за какви хора става въпрос!

"Направете така, колкото по-дълго да няма конгрес!", гласи публикацията на Бербатов.

След 558 дни в оставка, Борислав Михайлов се появи на Изпълкома на Българския футболен съюз в края на април и заяви, че оттегля решението си и ще продължи да бъде президент до избора на нов такъв на редовния конгрес през февруари 2022 г. Така извънредният конгрес, насрочен за 25 юни, бе отменен. Само ден по-рано Димитър Бербатов даде старт на кампанията си за президент на футболната централа.