Рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов смята, че България ще коригира грешките си от първия мач срещу Англия, загубен от "лъвовете" с 0:4.

Трите лъва гостуват в София в понеделник, след като преди два дни допуснаха изненадваща загуба с 1:2 от Чехия. 

"Резултатът тогава не беше добър за нас. Допуснахме грешка за първия гол, сега е нужно да коригираме тези неточности", каза Бербатов пред британски медии. - "Всичко зависи от това ние да бъдем наистина концентрирани, когато владеем топката".

"Имаме нужда от това, понеже играчите на Англия са много активни. Те те поставят под напрежение и те карат да допускаш грешки. А когато си изправен срещу наистина бързи играчи като Рахим Стърлинг, Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд, можеш да изпаднеш в неприятности. Гарет Саутгейт разполага с вълнуващ тим, който играе футбол.", смята бившият нападател на "Манчестър Юнайтед".

"Играта му е интелигентна и интересна. Можете да видите това от начина, по който топката се разпределя, и от движението на футболистите, че те имат идеи и следват тактиката. Затова трябва да сме внимателни. Трябва да контролираме топката, а ако получим голова възможност, да реализираме. Очаквам почти същия състав на България, който игра и на "Уембли". Мисля, че ще се защитаваме повече, защото да опитваме да се надиграваме с Англия, ще ни донесе големи неприятности", добави Бербо.

Вече една година националният ни отбор по футбол няма победа. "Лъвовете" загубиха всички шансове за класиране за Евро 2020 през квалификациите, след като от началото на кампанията имат само 3 точки. За играчите на Красимир Балъков остават надеждите за класиране на европейското през плейофите, но участието им там все още не е сигурно.