Само преди два месеца Себастиан Борнау бе в изкуствена кома. През уикенда обаче защитникът на "Кьолн" се завърна в игра в мача срещу "Майнц 05" и ще се опита да помогне на тима си да избегне изпадането от Бундеслигата за седми път в клубната история.

В началото на годината 22-годишният белгиец получава смразяваща болка в гърба, която не му позволява да спи през нощта. Налага се да спре с футбола поне временно.

Впоследствие изследванията показат, че има доброкачествен тумор на костите и трябва да бъде опериран. Но стават усложнения...

Бранителят получава алергична реакция към упойката по време на наложителната интервенция и затова докторите го поставят в 24-часова изкуствена кома.

Температурата на тялото му започнала да се вдига с един градус на всяка минута и само адекватната реакция на докторите спасява живота му.

При повторния опит за операция десетина дни по-късно всичко вече е наред. Борнау се възстановява повече от успешно и вече е готов да помогне на "козлите" да се задържат в елита.

Шест кръга преди края на сезона "Кьолн" е на предпоследната позиция с 23 точки - на 3 от спасителната 15-а позиция, която в момента се заема от "Херта".