Звездата на Уелс Гарет Бейл е безкрайно мотивиран да заведе страната си на финал на европейското първенство, най-вече заради провокиращи думи от съотборника му в Реал (Мадрид) Тони Кроос, който подходил доста иронично към "драконите".

Бейл иска уелсците да победят Португалия и на финала да се изправят срещу Германия, за да вземе реванш за подигравките на Тони Кроос. Германският халф винаги се шегувал с уелския тим, а майтапите не престанали дори и при класирането им за финалите във Франция.

Няма да забравя, че Тони Кроос каза, че ние сме тук за три мача и после си отиваме. Така че ще бъде доста интересно да го срещна на финала. ще падне голям майтап, каза Бейл по повод думите на Кроос преди да се разделят в Реал.

Когато постоянно губехме и бяхме на 100-ото място в световната ранглиста на ФИФА, хората се шегуваха. Отивате на европейското и ще имате само две седмици почивка, вместо две, но сега ще трябва да ни приемат насериозно.

"Сега като сме на прага на финала, ние си спомняме за успехите на Дания и Гърция преди години и се надъхваме още. Но аз съм спокоен, защото в националния отбор на Уелс винаги играем на 100 процента. Като нищо ще се окаже, че забавлението ни още не е завършило", каза още голямата звезда на Драконите. Уелс е на първи голям турнир след 1958-а година насам и за първи път на Европейско първенство.