Въпреки че постави подписа си под договор, осигуряващ му над 384 хил. eвро на седмица в продължение на шест години, Гарет Бейл все още не може да достигне Лионел Меси и Кристиано Роналдо по възнаграждения.

С новия си контракт уелсецът заема третото място в класацията на футболистите с най-високи заплати.
Първи и втори неизменно са двете суперзвезди на световния футбол – Лионел Меси и Кристиано Роналдо, всеки от които заработва внушителните над 405 хил. евро на седмица или по над 19 млн. всяка година само от заплати.
Без удържаните данъци сумите по договорите на топ 3 изглеждат още по-впечатляващи – 629 хил. евро на седмица за Бейл и по 664 хил. евро на седмица за Меси и Роналдо.
Футболистът, който печели най-много в най-скъпото първенство в света, се казва Пол Погба. Френският халф на „Манчестър Юнайтед” прибира по над 322 хил. евро на седмица и заема петото място в класацията.
Въпреки нестабилното си представяне след ерата сър Алекс Фъргюсън, „Юнайтед” има цели трима футболисти в топ 10 на играчите с най-големите заплати – Погба, Рууни и Ибрахимович.
Пред Погба на четвъртата позиция в класацията е бразилското крило на китайския „Шанхай” Хълк. Бившият футболист на „Зенит” Санкт Петербург, който никога не е играл в някое от топ 4 първенствата на Европа, понастоящем е в Китай срещу над 350 хил. евро на седмица.
Изненадващо или не в листата попада още един футболист на китайски отбор – италианецът Грациано Пеле, който през лятото облече екипа на „Шандонг” срещу „скромните” над 288 хил. евро на седмица.

Топ 10 футболисти по заплати в света:

1. Кристиано Роналдо („Реал” Мадрид) – 405 хил. евро на седмица
1. Лионел Меси („Барселона”) – 405 хил. евро на седмица
3. Гарет Бейл („Реал” Мадрид) – 384 хил. евро на седмица
4. Хълк („Шанхай”) – 350 хил. евро на седмица
5. Пол Погба („Манчестър Юнайтед”) – 322 хил. евро на седмица
6. Неймар („Барселона”) – 321 хил. евро на седмица
7. Грациано Пеле („Шандонг”) – 288 хил. евро на седмица
7. Уейн Рууни („Манчестър Юнайтед”) – 288 хил. евро на седмица
9. Златан Ибрахимович („Манчестър Юнайтед”) – 277 хил. евро на седмица
10. Серхио Агуеро („Манчестър Сити”) – 266 хил. евро на седмица
10. Яя Туре („Манчестър Сити”) – 266 хил. евро на седмица